Льо Пен и крайната десница поставиха на изпитание идеалите на

...
 Льо Пен и крайната десница поставиха на изпитание идеалите на
Коментари Харесай

Надежда Нейнски: Льо Пен и крайната десница поставиха на изпитание идеалите на Франция

 

„ Льо Пен и крайната десница сложиха на тестване идеалите на Франция, нейната еднаквост, демократичните правила и е невиждано това, което се случва. Кандидатите на двете политически сили – центристката и лявото обединяване от крайнолеви сили се договориха невиждано да изтеглят претендентите си, с цел да дадат късмет на тези, които имат повече благоприятни условия да победят претендента на крайната десница “. 

Това сподели в предаването „ Тази неделя “ дипломатът и някогашен министър на външните работи Надежда Нейнски.

 

 Жълт код за високи температури в 15 области у нас България 1 мин. Жълт код за високи температури в 15 области у нас  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  100 точки на матурата след 7. клас: Колко труд стои зад триумфа? Тази събота и неделя 2 мин. 100 точки на матурата след 7. клас: Колко труд стои зад триумфа?  Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи: Възможно е държавно управление с втория мандат България 5 мин. Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи: Възможно е държавно управление с втория мандат  Джевдет Чакъров след края на срещата в Росенец: Връщане обратно няма (СНИМКИ и ВИДЕО) България 4 мин. Джевдет Чакъров след края на срещата в Росенец: Връщане обратно няма (СНИМКИ и ВИДЕО)  Тахикардията може да е сигнал за инфаркт Любопитно 7 мин. Тахикардията може да е сигнал за инфаркт  Цените на парцелите: България е първа по повишаване на жилищата в Европейски Съюз България 3 мин. Цените на парцелите: България е първа по повишаване на жилищата в Европейски Съюз  Жълт код за високи температури в 15 области у нас България 1 мин. Жълт код за високи температури в 15 области у нас  Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец Advertorial 2 мин. Посрещни лятото с телевизия от А1 на специфична цена от 8,99 лева на месец  100 точки на матурата след 7. клас: Колко труд стои зад триумфа? Тази събота и неделя 2 мин. 100 точки на матурата след 7. клас: Колко труд стои зад триумфа?  Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи: Възможно е държавно управление с втория мандат България 5 мин. Джейхан Ибрямов от Движение за права и свободи: Възможно е държавно управление с втория мандат  Джевдет Чакъров след края на срещата в Росенец: Връщане обратно няма (СНИМКИ и ВИДЕО) България 4 мин. Джевдет Чакъров след края на срещата в Росенец: Връщане обратно няма (СНИМКИ и ВИДЕО)  Тахикардията може да е сигнал за инфаркт Любопитно 7 мин. Тахикардията може да е сигнал за инфаркт  Цените на парцелите: България е първа по повишаване на жилищата в Европейски Съюз България 3 мин. Цените на парцелите: България е първа по повишаване на жилищата в Европейски Съюз

Чувствително изменена е обстановката от вечерта след първия тур

 

„ Това е един доста огромен урок по народна власт, който Франция дава – да се обединят извънредно разнообразни политически сили, с цел да защитят демокрацията “, добави тя. 

По думите ѝ смяната сред първия и втория тур на парламентарните избори във Франция е извънредно огромна и това не е по никакъв начин инцидентно.

„ Очаквам на втория тур да има още по-висока изборна интензивност, тъй като залогът е доста огромен. Очаквам, че крайната десница няма да получи резултатите, които ще ѝ дадат опция да ръководи Франция. Тя сигурно ще бъде водеща политическа мощ, само че надалеч няма да реализира тези 280 гласа, които ще й дадат безусловно болшинство. Едно е несъмнено – останалите политически сили отвън крайната десница имат късмет да преобладават. Крайната десница ще има първото място, само че в случай че втората и третата мощ или обединяване създадат след изборите допустимо държавно управление, то ще бъде исторически значимо и за Франция и за Европа “, сподели Надежда Нейнски.

 

 

Според Нейнски решението на френския президент Еманюел Макрон да разпусне Народното събрание и да свика нови избори е било хазартен ход, само че единственият вероятен.

„ Ако той беше дал опция офанзивата на льо Пен да се развива през идващите месеци и години, евентуално Франция щеше да осъмне един ден с националистически президент. Той игра доста самоуверено, имаше тежки критици против това решение, само че той реализира това, което никой не смяташе, че може – обединяването на центристите и левицата против националистите. Това даде късмет на центъра и на нормалността във Франция, ще забележим доколко ще се осъществя “, означи тя.

 

Още в първата година от идването му на власт се стигна до антиправителствени митинги

 

По думите ѝ това, което се случва във Франция заплашва и Европа.

„ Льо Пен е известна като извънредно непосредствен съдружник на Путин., Тя стартира да прави смяна на своите изявления, само че 2014 година за локалните избори тя беше изтеглила 9 млн. евро заем от съветска банка, с цел да финансира вота. Москва приветства Льо Пен, тя споделя, че Франция би трябвало да се избави от превъзходството на Брюксел и Вашингтон “, уточни някогашният външен министър.

Според Надежда Нейнски крайната десница би могла да заплаши значими европейски решения, като да вземем за пример – сигурността и бюджета. 

 

501 претенденти за Народното събрание отиват на балотаж

 

За изборите във Англия и Съединени американски щати и за политиката на унгарския министър председател Виктор Орбан – вижте нейния коментар във видеото.

Продължи да четеш  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР